Nieuws


Nieuws

20 maart 2024. UCLL, Diabetes Liga en UZ Leuven lanceren samen een nieuwe koolhydraatteller-app voor personen met diabetes. Lees het persbericht hier. Koolhydraten in de voeding hebben direct effect op de suikerspiegel. Voor personen met diabetes die voor elke maaltijd insuline gebruiken via een (slimme)insulinepomp of injecties is het belangrijk om de hoeveelheid koolhydraten per eetmoment goed in te schatten om de insulinedosis te bepalen.


17 - 21 maart 2024. Kom jij ook naar FTI-Hasselt? Het Health Innovation Living Lab (HILL) staat van 17 tot 21 maart aan de Elfde Linie-straat in Hasselt. Je kan je aan de stand 'Gezond Getest' laten testen. Kom jij ook?


23 januari 2024. UCLL-project 'In the driver's (s)eat krijgt projectbeurs van Kom Op Tegen Kanker. Dit project wil in samenwerking met jeugdorganisaties de impact van voedselverleidingen in de omgeving van adolescenten aanpakken, gezond eetgedrag bevorderen en het risico op kanker verminderen. Meer info.


Onze nieuwe EBP escape room kan geboekt worden in kader van navorming en lessen.

In kader van een implementatieproject van Ebpracticenet werd een escaperoom ontwikkeld omtrent evidence-based handelen voor interdisciplinaire teams zorgverleners. Aan de hand van gamification en EBP opdrachten ontwikkel je je EBP vaardigheden. Kom jij ook met een team tussen 3 en 6 personen de codes kraken? Je hebt 70 minuten! Neem voor afspraak contact op. Bekijk ons navormingsaanbod en de trailer. Je kan ons ook volgen op instagram: ucll_ebp_escaperoom.

Drie formules:

- escaperoom met korte nabespreking (90 minuten)

- escaperoom met navorming (halve dag)

- escaperoom met navorming (volledige dag)

Speciaal aanbod voor studenten.


Evidence-based handelen

Extra ondersteuning nodig bij de toepassing van evidence-based practice in de praktijk? We wijzen jou graag de weg naar richtlijnen en andere evidence-based bronnen via onze KOMPASSEN. In de kompassen verzamelen we kernboodschappen en verwijzen we door naar praktijkmateriaal en kwaliteitsvolle informatiebronnen. We ontwikkelen kompassen rond vier thema's: diabetes type 2, cardiovasculair risicomanagement, overgewicht en obesitas én ondervoeding bij kanker. Ieder kompas werd aangevuld met een infografiek, de de kompassen op een grafische manier samenvat. De kompassen zijn gecertificeerd door Cebam en beschikbaar op www.ebpnet.be en onze website. De bijhorende e-learnings helpen jou op weg bij het zoeken van evidence-based informatie. Neem snel een kijkje. Ontdek ook op ebpnet en onder praktijkmaterialen de dieetrichtlijn chronische nierinsufficiëntie stadium 3 en 4, bij volwassenen. De richtlijn is gevalideerd en goedgekeurd door CEBAM, en ondersteunt diëtisten bij het evidence-based handelen in hun dagelijkse praktijk.

Jongeren in beweging

Bijna de helft van de jongeren beweegt te weinig … maar de meerderheid wil wel graag meer bewegen! Tijdens ons onderzoeksproject onderzochten we welke hindernissen 600 jongeren van het 5e en 6e middelbaar uit multiculturele scholen ervaren om te bewegen, welke voordelen zij zien en wat hen kan motiveren om meer te bewegen. Ook LO-leerkrachten komen aan het woord. Je kan de resultaten nalezen in ons onderzoeksrapport.

Dag van de Wetenschap. Kom op 27 november 2022 'de slimme diabetesassistent' ontdekken.

De Slimme diabetesassitent is een AMAI! Vlaanderen project rond AI. Het project loopt in samenwerking met UCLL, UZ LEuven, KU Leuven, Kdg, Hippo & Friends en Health House. Te Health House wordt op 27 november 3 begeleidde tours gegeven, inschrijven kan je via de website van Dag van de Wetenschap.

Meer informatie over het project kan je raaedplegen via de website de slimme diabestesassistent.

Share by: